Op zondag 13 mei vindt het beachsoccer plaats.

Soort toernooi

Inschrijfprijs per team Mannen Vrouwen Gemixt
NSK (alleen voor studenten) € 120,- Ja Ja Nee

 

Beachsoccer betreft een Nederlands Studenten Kampioenschap (NSK). Het Evenementenreglement 2018 van SSN is hierop van toepassing. Het inschrijfgeld voor deelname aan het NSK is €120,- per team. In de voorronde wordt er gespeeld in een poulesysteem, welke afhankelijk is van het aantal aanmeldingen. Na deze voorrondes volgt er een knock-out fase. De indeling van de poules in de voorrondes geschiedt middels een loting.

 

Regels:

 

 • Elk team bestaat uit minimaal vijf spelers. Een team heeft maximaal vijftien spelers. Er wordt gespeeld in teams van vijf tegen vijf, inclusief keeper.
 • Het aantal wissels tijdens de wedstrijd is ongelimiteerd. Spelers kunnen dus meerdere keren in- en uitgewisseld worden.Je moet wachten met het veld betreden tot de speler die gewisseld wordt helemaal buiten het veld is. Anders volgt er een vrije trap voor het andere team.
 • De grootte van het speelveld is 36×27 meter.
 • De teams dienen op het in het wedstrijdschema aangegeven tijdstip aanwezig en speelklaar te zij Indien het team niet aanwezig is op het aangegeven tijdstip, dan verliest het team de wedstrijd met 0-3.
 • Een wedstrijd in de poulefase kent een speeltijd van twaalf minuten. De finalewedstrijden hebben een speelduur van driemaal zes minuten, met na iedere periode drie minuten rus Als teams in de knock-out fase gelijk spelen, wordt er verlengd met drie minuten zuivere speeltijd. Bij verlengingen, is er geen rust tussen de derde periode en de verlenging. De teams wisselen direct van speelhelft. Indien er hierna nog geen winnaar is, zal deze worden bepaald door de strafschoppenserie.
 • De strafschoppenserie zal niet worden voortgezet als na drie strafschoppen één van de teams meer heeft gescoord dan de ander. Is het na drie strafschoppen nog steeds gelijk dan zullen er strafschoppen om en om genomen worden, net zo lang tot een van de teams vaker heeft gescoord;
 • Een doelpunt is één punt. Wie aan het eind van de wedstrijd de meeste doelpunten heeft gescoord, wint. Winst levert drie winstpunten op. Een gelijkspel levert voor beide teams één punt op. Verlies levert geen punten op.
 • Als een speler een rode kaart (of twee gele) ontvangt, moet hij/zij het veld verlaten en is hij/zij geschorst voor de volgende wedstrijd. Een speler die is weggestuurd tijdens de wedstrijd door een scheidsrechter kan niet worden vervangen tijdens diezelfde wedstrij
 • Indien in een poule teams eindigen met een gelijk aantal punten, dan beslist het onderlinge resultaa Kan op deze manier geen beslissing bereikt worden, dan beslist het doelsaldo en vervolgens het aantal doelpunten voor. Wanneer ook dit geen beslissing brengt, dan nemen vijf spelers van ieder team elk één strafschop. Zo nodig zal het nemen van strafschoppen worden herhaald tot een beslissing is gevallen. Per serie strafschoppen mag de doelman niet vervangen worden, tenzij deze geblesseerd is geraakt.
 • Voor zover in bovenstaande punten geen uitzondering wordt gemaakt, zijn de reglementen van de BSBN van kracht.
 • In alle gevallen behoudt de organisatie van de Student Beach Games zich het recht voor om een bindende beslissing te nemen.