Wanneer ik zeg dat ik lacrosse speel, is de reactie “Oh, van American Pie toch?” bijna vaker regel dan uitzondering. Toch omarm ik deze cultfilm met plezier. Iemand heeft gelijk een beeld voor zich, en dat helpt alleen maar als ik de ‘echte’ sport ga uitleggen. Want in tegenstelling tot de over-the- top Amerikaanse high-schoolfilm, is de sport van oorsprong van de Native Americans. De oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika gebruikten een eigen versie als vermaak en voorbereiding op oorlogen.

Toen Franse missionarissen deze mooie traditie tegenkwamen, gebruikten zij lacrosse als een verwijzing naar de stick die doe denken aan een kruis. Inmiddels is de sport geëvolueerd tot een volwaardige sport die zelfs even op het programma van de Olympische Spelen heeft gestaan.

Tegenwoordig is lacrosse een snelle en fysieke sport, die kan worden beschreven als een combinatie van ijshockey en basketbal, waarbij de massief rubberen bal het liefst zo veel mogelijk door de lucht wordt overgespeeld naar elkaar.

 

Nederlands Team

Mijn ervaring met lacrosse zijn niet alleen tot Nederland beperkt gebleven. Sinds 2010 heb ik ook het genoegen om voor het Nederlands team uit te komen. Een onwijze eer uiteraard, die uiteraard prachtige herinneringen en ervaringen met zich mee brengen. Het spelen in het oranje met Nederland op je shirt in een WK-wedstrijd is een onvergetelijke ervaring. Deze mooie ervaringen hebben echter ook een prijs. Natuurlijk speelt elke speler van het Nederlands allereerst vanuit het hart. Maar er blijft uiteraard altijd ruimte voor steun in elke vorm. Als supporters, sponsor of natuurlijk toekomstig speler kun je een kijkje nemen op: dutchnationalteam.nl/mdnt/

 

GNSK & Beach

Naast deze unieke ervaringen, krijg ik ook altijd een glimlach als ik terugdenk aan de GNSK’s waar lacrosse op het programma stond. Na mooie edities in onder andere Delft, Enschede en Groningen staat lacrosse de laatste jaren helaas niet meer op het programma. Gelukkig is er dit jaar het Open Beachlacrosse wat denk ik dezelfde unieke toernooi belevenis naar boven brengt. Na jarenlang succes van Beachlacrosse door Den Haag Lacrosse, is dit Open Beachlacrosse een hele mooie toevoeging op de kalender. Lacrosse, medestudenten en een mooi feestje op het strand klinkt als een perfecte combinatie!

Adresgegevens

Contact ons

We zijn nu niet bereikbaar, maar laat een email achter en wij zullen je zo snel mogelijk contacteren.

Start typing and press Enter to search